Az első rollereket körülbelül 100 évvel ezelőtt készítették, ezeknél egy falapra szereltek görkorcsolya kereket és markolatot.

A kerékpárok térhódításával egy időre eltűntek a rollerek a köztudatból, mígnem a 90-es években Wim Ouboter megalkotta az első saját rollerét, mert lányának egyik lába rövidebb volt és nagy nehézséget jelentett neki a kerékpározás. Ezután indult világhódító útjára a rollerezés.

Mivel a fából készült rollerek nem bírták az időjárás viszontagságait, a Razor cég megalkotta az első alumíniumból készült verziót. Ezen vállalat forradalmasította a rollert és egy sokkal stabilabb és stílusosabb járművet hozott létre.

Miután a Razort 1999-ben megismertették japánokkal, sok fiatal Tokióban elkezdte hordozható közlekedési eszközként használni. Hamarosan az egész világon elterjedt, hobbivá, hóborttá vált, nem csak gyerekek, hanem a felnőttek számára is.

Napjainkban a rollerek rendkívül csendesek, legfeljebb a szél suhogását és az örömittas sikítozást lehet hallani, szemben a régi vaskerékkel szereltekkel. Manapság elterjedté váltak az összecsukható modellek, melyeket mindenhová magával vihet az ember és sokkal kevesebb helyet foglalnak el, mint a kerékpárok.

A hobbi felhasználás mellett, sokan használják városi közlekedésre, mert rendkívül gyors és kis helyen elfér. Mostanra sok alternatív változat is megjelent, mint például a freestyle vagy az off-road rollerek.

 

 

Tetszik, jól szórakoztál?
Kövess minket a facebookon is!

Szeretne hasonló cikkeket olvasni?

Értékelje a munkánkat és lájkoljon minket!